Порошенко: Для нас дуже важлива підтримка Константинопольської Церкви-Матері

Порошенко: Для нас дуже важлива підтримка Константинопольської Церкви-Матері

Укрінформ
Петро Порошенко подякував патріарху Варфоломію за незмінну позицію щодо надання автокефалії Українській православній церкві. 

Про це Порошенко зазначив на сторінці у Facebook.

"Дякую Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за тверду і незмінну позицію щодо надання автокефалії Православній Церкві України. Для нас дуже важлива підтримка Константинопольської Церкви-Матері. Разом з десятками мільйонів українських православних молюся за рішення про надання автокефалії, роблю і зроблю для цього все від мене залежне", - зазначив Президент.

Читайте також: Патріарх Варфоломій: Українська церква отримає автокефалію, бо це її право

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій заявив у неділю, що він не змінить своєї позиції щодо підтримки надання автокефалії Українській православній церкві. 

Під час літургії у церкві святого Фоки в Стамбулі патріарх проголосив, що Україна отримає автокефалію, бо це її право. Згадуючи у своїй промові останні випадки надання автокефалії Чеській і Словацькій православним церквам, патріарх зазначив, що "зараз настала черга України отримати автокефалію". "Це відбудеться, бо це її (української церкви - ред.) право", - наголосив патріарх Варфоломій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-