ГПУ проведе заочне розслідування щодо Жириновського

ГПУ проведе заочне розслідування щодо Жириновського

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно лідера ЛДПР, російського депутата Володимира Жириновського та ще двох депутатів Держдуми РФ.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного В.Жириновського та двох депутатів Державної думи Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням встановлено, що Жириновський "у березні-квітні 2014 року з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Державної думи Російської Федерації та члени Ліберально-демократичної партії Росії, зокрема керівники та представники регіональних відділень цієї партії, які з відповідною метою здійснювали збір грошових коштів з громадян Росії".

У ГПУ також повідомили, що двоє депутатів Держдуми РФ у березні-червні 2014 року публічно закликали громадян Росії до збору коштів для матеріального забезпечення "ЛНР" та "ДНР", а також забезпечили розміщення відповідних оголошень на сайтах партії та відкриття пунктів на території Росії зі збору відповідних коштів.

Крім того, вказані депутати уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення "ДНР", а також забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення на території Москви для представницької діяльності, додали в прокуратурі, водночас не уточнивши прізвищ цих російських депутатів.

Читайте також: ГПУ встановила двох депутатів РФ, які діяли у "банді" Жириновського

За цими фактами злочинної діяльності вказаної організованої групи управлінням нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Генеральної прокуратури України стосовно Жириновського і ще двох депутатів Держдуми РФ складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Інкриміновані депутатам Державної думи РФ кримінальні правопорушення передбачають покарання на строк від десяти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-