Державного адвоката Януковича у справі Майдану позбавлять ліцензії

Державного адвоката Януковича у справі Майдану позбавлять ліцензії

Документ
Укрінформ
Адвокат Регіонального центру надання безкоштовної вторинної правової допомоги міста Києва Іван Ангелін, призначений екс-президентові Януковичу у справі Майдану, буде позбавлений права займатися адвокатською діяльністю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат AVER LEX Ігор Федоренко й оприлюднив відповідне рішення.

«Кваліфікаційною дисциплінарною комісією адвокатури міста Києва сьогодні були розглянуті скарги на дії Ангеліна, подані у зв'язку з тим, що він зрадив принципам адвокатури, порушив клятву адвоката і, будучи залученим слідчим суддею Печерського районного суду в порядку надання безкоштовної правової допомоги, замість захисту клієнта працював не на його боці і не в його інтересах, а сприяючи отриманню прокуратурою в найкоротші строки рішення проти клієнта. При цьому Іван Ангелін також перешкоджав здійсненню належного захисту і своїм колегам - адвокатам за договором», - написав він.

За словами Федоренка, Кваліфкомісія визнала дії Івана Ангеліна такими, що порушили законодавство України про адвокатуру, зокрема Кримінальний процесуальний кодекс України, правила адвокатської етики і клятву адвоката й ухвалила рішення позбавити його права займатися адвокатською діяльністю.

Він нагадав, що Ангелін був введений у процес у справі Майдану 7 лютого 2018 р., коли адвокати Януковича за договором Ольга Просянюк і Олександр Горошинський були виставлені із залу суду.

Як повідомлялося, в лютому поточного року Печерський райсуд Києва дозволив Генеральній прокуратурі провести спеціальне (заочне) розслідування стосовно екс-президента Віктора Януковича у справі про організацію масових розстрілів на Майдані.

Читайте також: ГПУ викликає на допит Азарова, Пшонку та Іванющенка

Януковичу інкримінують організацію масових вбивств на Майдані. Йдеться про провадження за підозрою екс-президента в організації перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, ходи і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників. Тобто, йдеться про настання тяжких наслідків, організацію умисних вбивств і замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту в центрі Києва 18-20 лютого 2014 і «терористичного акту» 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві.

7 лютого адвокатів Януковича за договором Ольгу Просянюк і Олександра Горошинського, за їх словами, силою виставили із залу судових засідань Печерського районного суду міста Києва, який розглядав клопотання Генеральної прокуратури України про проведення спеціального досудового розслідування у справі про вбивство активістів Майдану. 27 лютого Генпрокуратура у відповідь на звернення нардепа Мустафи Найєма повідомила, що внесла в реєстр досудових розслідувань відомості про те, що Просянюк і Горошинський перешкоджають роботі призначеного судом Януковичу безкоштовного адвоката Івана Ангеліна.

Фото uacrisis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-