ГПУ розглядає справи понад 20 підозрюваних у причетності до ІДІЛ

ГПУ розглядає справи понад 20 підозрюваних у причетності до ІДІЛ

Укрінформ
Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що ГПУ розглядає документи понад 20 осіб, яких підозрюють у причетності до терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це Єнін повідомив, відповідаючи на запитання щодо того, скільки людей у списку на екстрадицію пов'язані з ІД, повідомляє "Громадське".

"Хочу сказати, що жоден з цих людей на сьогоднішній день не написав заяву стати добровольцем в антитерористичній операції, щоби на ділі довести, що він є особистим ворогом Кадирова (глави Чечні - ред.) чи Путіна (президента РФ - ред.)", - сказав заступник генпрокурора.

Також Єнін наголосив, що деякі з цих осіб є фігурантами кримінальних справ через правопорушення, вчинені на території України.

Він додав, що один з "поплічників" громадянина РФ Тимура Тумгоєва, якого Україна екстрадувала до Росії, після клопотання народних депутатів вийшов з-під варти і перебував під домашнім арештом.

"Зазначена особа протягом декількох тижнів позбулася браслету, а буквально через місяць-півтора при спробі перевірки документів вчинила збройний опір представникам Служби безпеки України, які зазнали тілесних ушкоджень", - розповів Єнін.

Крім того, Єнін заявив, що за останні 4 роки Росія видала Україні понад 90 правопорушників.

Як повідомлялося, 13 вересня прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко повідомив, що Україна екстрадувала громадянина Російської Федерації Тимура Тумгоєва з дотриманням вимог чинного національного законодавства та міжнародних договорів.

Читайте також: Україна не екстрадує іноземних бійців ООС, які воюють офіційно - Луценко

У Росії Тумгоєва обвинувачують у тому, що він брав участь в бойових діях у Сирії в складі одного з формувань угруповання "Ісламська держава".

Удень 17 вересня представники націоналістичних організацій протестували під будівлею Генеральної прокуратури України у зв’язку з екстрадицією у Росію громадянина РФ Тимура Тумгоева, який, імовірно, воював на Донбасі. Між силовиками та представниками націоналістичних рухів сталися сутички.

У поліції заявили, що під час сутичок постраждали семеро правоохоронців. За фактами подій внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-