Порошенко та Гройсман привітали винахідників та раціоналізаторів зі святом

Порошенко та Гройсман привітали винахідників та раціоналізаторів зі святом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали винахідників та раціоналізаторів із професійним днем.

Відповідні тексти привітань опубліковані на сайті глави держави та Урядовому порталі

"Безцінний інтелектуальний капітал, що ви створюєте, стає надбанням нашого народу, відкриваючи нові можливості та суттєво поліпшуючи умови праці та побут українців", - зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що вірить у те, "що майбутнє держави, зміцнення її економіки, посилення обороноздатності - y розвитку інновацій, заснованих на ваших знаннях та винаходах, у створенні найсприятливіших умов для розвитку талантів і втілення креативних ідей".

Читайте також: Порошенко привітав із Днем міста Кропивницький, Ужгород та Херсон

Водночас Гройсман у своєму вітанні наголосив, що у час бурхливого розвитку креативних індустрій, День винахідника і раціоналізатора набуває нового сучасного значення.

"Українське суспільство активно готується до засвоєння нового формату економічних відносин - креативної економіки, активно впроваджує найбільш сучасні та прогресивні науково-технічні моделі. Тисячі молодих людей реалізують себе в Україні, засновуючи стартапи, впроваджуючи технології, працюючи над науковими винаходами, що здатні змінити світ. Тому ми маємо виконати одне з наших першочергових завдань - створити умови, за яких будь-які винаходи будуть надійно захищені патентним правом, а винахідники будуть впевнені в тому, що їх ідеї ніхто не присвоїть", - зазначив Гройсман.

За його словами, необхідно зробити все можливе, щоб молодь залишалася в Україні і здійснювала чергові технологічні прориви.

"Упевнений, що нам під силу досягнути цієї мети та закріпити нашу країну серед передових інноваційних країн світу", - зазначив Прем'єр-міністр.

Як відомо, День винахідника і раціоналізатора в Україні відзначається щорічно у третю суботу вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-