МОЗ заявляє, що суд блокує роботу університету Богомольця

МОЗ заявляє, що суд блокує роботу університету Богомольця

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію наказу Міністерства охорони здоров'я про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім.О.О.Богомольця.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“МОЗ України обурене рішенням Окружного адміністративного суда міста Києва, який слідом за Одеським національном медичним університетом позбавив законного керівництва і Національний медичний університет ім. О.О. Богомольця. Цей суд вже вкотре приймає рішення, які фактично блокують роботу двох найбільших медичних закладів вищої освіти в Україні. Вчора ввечері, 5 вересня, Окружний адміністративний суд міста Києва своєю ухвалою зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України “Про вищу освіту”. Співробітники ректорату НМУ вкотре демонструють своє небажання конструктивного вирішення робочих питань та вчиняють відвертий саботаж, що негативно відображається на роботі університету”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві наголосили, що таке рішення суду фактично позбавляє МОЗ України можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України, зокрема, Закону “Про управління об’єктами державної власності”.

Читайте також: Прокуратура відкрила справу про підроблення ухвали суду щодо Амосової

“Суди іменем України приймають рішення, які унеможливлюють управління закладами вищої освіти, що належать державі. Це ставить під загрозу нормальне функціонування університетів з усіма відповідними наслідками (проблеми з навчальним процесом, господарською діяльністю, виплатами працівникам та студентам). МОЗ України наголошує на неприпустимості таких дій адміністрації НМУ, категорично не погоджується з позицією суду та готує апеляційну скаргу на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва”, - зазначили у МОЗ.

Як повідомлялося, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена із посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-