Домашні завдання, їдальні, гаджети: у школах змінюють санітарні правила

Домашні завдання, їдальні, гаджети: у школах змінюють санітарні правила

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти й науки вперше за 17 років оновили санітарні правила для шкіл - щодо кількості домашніх завдань, використання гаджетів, меню їдалень тощо.

Про це написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"За нудним словосполученням “санітарні правила в школі” криються майже всі питання навчального процесу - від відстані між партами до тривалості виконання домашки. Вперше за 17 років разом з Міністерство освіти і науки України пропонуємо ці правила оновити - зробити більш сучасними та актуальними", - йдеться у повідомленні.

За словами Супрун, наразі розроблено новий «Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти». Експерти намагалися зробити його максимально відповідним до потреб сучасних учнів та їхньої найкращої підготовки до майбутнього.

Читайте також: Психотерапевт розповів, як батькам пережити 1 вересня

"Батьки можуть зітхнути з полегшенням - скорочується тривалість виконання домашніх завдань. А для першачків та учнів другого класу домашні завдання взагалі не рекомендуються. Тривалість виконання домашніх завдань не рекомендується понад 1 годину у 3–9 класах та 1,5 години у 10–12 класах", - зазначила в.о.міністра.

У навчальному процесі можна буде використовувати сучасні гаджети - електронні книжки, ноутбуки тощо. У класах можна використовувати інтерактивні дошки.

Організувати простір школи зможуть самостійно: запропоновно скасувати нормативи щодо відстані між партами, а в 1-4 класах - облаштовувати в навчальних приміщеннях місця для відпочинку та ігор.

Є також сучасні рекомендації до здорового харчування учнів. Щоденне меню шкіл має включати, як мінімум, чотири страви, а калорійність обіду повинна складати близько 30% від добової потреби в енергії. У розроблених рекомендаціях чітко визначена максимально допустима кількість цукру та солі для різних страв.

Супрун зазначила, що наразі новий санітарний регламент перебуває на громадському обговоренні, і запросила небайдужим долучатися до дискусії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-