МЗС радить українцям обмежити поїздки у Конго через спалах Еболи

МЗС радить українцям обмежити поїздки у Конго через спалах Еболи

Укрінформ
Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від відвідання Демократичної Республіки Конго через спалах лихоманки Ебола.

Про це повідомляється на сайті Консульської служби МЗС України.

“У разі неможливості відкласти візит, наполегливо рекомендуємо уникати відвідання північно-східних регіонів країни, а саме – провінцій Північне Ківу та Ітурі, зокрема населених пунктів Мабалако, Бені, Мандіма (Mabalako, Beni, Mandima), на території яких зафіксована найбільша кількість випадків захворювання. Тим співвітчизникам, які вже перебувають у Демократичній Республіці Конго, рекомендуємо виявляти особливу обачність та дотримуватися рекомендацій місцевих органів влади, медичних та інших компетентних служб, а також стежити за останніми новинами”, - зазначили у міністерстві.

У разі виникнення обставин, що вимагатимуть консульського реагування, у зовнішньополітичному відомстві рекомендують невідкладно звертатися до Посольства України в Королівстві Марокко за номером телефону: (00212) 661186390, на адресу електронної пошти: emb_ma@mfa.gov.ua або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua.

Також у відомстві рекомендують подорожуючим для оперативної комунікації використовувати мобільний додаток «ДРУГ» – Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон.

“ДРУГ” є ефективним інструментом попередження, а в разі кризової ситуації – розшуку та надання сприяння громадянам України у надзвичайній ситуації за кордоном. У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, до якої ви зареєструвалися, система надішле актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на ваш номер телефону або повідомлення на електронну адресу. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з вами або з особою, яку ви зазначили в анкеті”, - зазначили у МЗС.

Читайте також: У Конго кількість померлих від Еболи зросла до півсотні випадків

За даними ВОЗ, на початок серпня 2018 у Конго внаслідок спалаху вірусу Ебола загинули 33 особи. Спалах захворювання зафіксовано в провінції Північне Ківу, де знаходиться понад мільйон переміщених осіб, і боротьба між урядовими силами і озброєними групами бойовиків значно ускладнює обмеження поширення вірусу.

У травні повідомлялось, що зі спеціального Фонду ООН виділили 2 мільйони доларів на боротьбу з вірусом Ебола у Конго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-