Гройсман обіцяє шахтарям сучасну модель соцзахисту

Гройсман обіцяє шахтарям сучасну модель соцзахисту

Укрінформ
В Україні буде впроваджено сучасну модель соціального захисту шахтарів.

Про це йдеться у привітанні Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з нагоди Дня шахтаря, оприлюдненому на Урядовому порталі

"В ході впровадження нових чітких та прозорих правил і стандартів у галузі ми не забуваємо про тих, завдяки кому вона існує: людей шахтарської праці. Шахтарська діяльність є однією з найважчих та найбільш небезпечних професій у світі, тому соціальна захищеність шахтарів, впровадження сучасних безпекових норм є прямим обов’язком держави. Реформування галузі відповідно до європейських стандартів передбачає також і впровадження сучасної моделі соціального захисту та створення умов для функціонування такої системи співпраці між робітником та власником підприємства, за якої трудові права шахтарів є максимально захищеними та гарантованими державою", - зазначив Гройсман.

За його словами, гірничодобувна галузь традиційно є однією з ключових у структурі вітчизняної промисловості, а гірничодобувні підприємства є бюджетоутворювальними не лише для окремих міст, а й цілих регіонів. Від чіткої роботи сектору залежить стан практично всієї національної економіки. Тому галузь залишається у центрі посиленої уваги КМУ, а її реформування і модернізація є одним з пріоритетів нашої політики в енергетичній сфері.

Читайте також: Уряд виділив 100 мільйонів на погашення зарплатного боргу перед шахтарями

Прем’єр-міністр висловив подяку всім шахтарям України за важку та небезпечну, але надзвичайно шляхетну і потрібну для суспільства працю.

Він також запевнив у тому, що уряд докладатиме максимум зусиль для подальшого розвитку галузі, який буде супроводжуватися зростанням рівня оплати праці та посиленням соціального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-