Марш нової армії, купання гетьмана й вертолітний слалом

Марш нової армії, купання гетьмана й вертолітний слалом

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Традиційним військовим парадом на Хрещатику відзначила Україна 27-му річницю незалежності. Загалом у "Марші нової армії" взяли участь 24 парадні розрахунки, які представили підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ, військових вишів та інших формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України. Усього – 4,5 тисячі військових. Оплески на параді викликав парадний розрахунок жінок-військових.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Уперше за останні дев'ять років в небо над учасниками святкування річниці незалежності здійнялася військова авіація, яка завершила парад. Над Хрещатиком пролетіли винищувачі, штурмовики, транспортні літаки та вертольоти.

Готувалися до дійства доволі ретельно. За репетиціями параду за участю військової техніки та авіації на головній вулиці столиці спостерігали тисячі киян і гостей міста.

Фото: Микола Лазаренко
Фото: Микола Лазаренко

А на генеральний прогін завітав Президент Петро Порошенко. "Для мене честь стояти в одній шерензі з такими Воїнами. Мав нагоду сказати їм це особисто під час генеральної репетиції параду", - сказав глава держави. 

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Традиційно першим серед міст України почав святкувати День Незалежності обласний центр Закарпаття. Ужгород зустрів свято уже традиційною світанковою мистецькою акцією "Молитва за Україну". Спільну молитву читали на площі Поштовій десятьма мовами світу. У виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору прозвучала патріотична поезія Володимира Сосюри, Василя Симоненка та закарпатських авторів.

Фото: Вадим Журавльов
Фото: Вадим Журавльов

Тим часом у Національному музеї історії України до головного національного свята відкрилася виставка "Незалежність: наш час". Тут представлено найяскравіші експонати головного історичного музею країни, що змальовують моменти української історії, ключові події національно-визвольної боротьби й суспільного розвитку, які стали визначальними в українському державотворенні. Відвідувачі виставки можуть побачити взаємозв’язки явищ минулого і сьогодення та прослідкувати вплив історичних процесів на майбутнє нашої держави.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

"Підготувався" до Дня Незалежності й Богдан Хмельницький зі своїм конем. Пам'ятник гетьману на Софійській площі помили в межах соціальної акції Clean Day.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

А напередодні, 23 серпня, українці не менш урочисто відзначали День Державного прапора. У Києві з цієї нагоди встановили національний рекорд, розгорнувши найдовший синьо-жовтий стяг. Його довжина сягнула 2700 метрів: кожні 100 метрів – рік незалежності України. Прапор розгорнули уздовж проспекту Миколи Бажана – від вулиці Лариси Руденко до Харківської площі. 

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

А державний прапор, який підняв у Дніпрі Президент Петро Порошенко, встановив одразу два національні рекорди - найбільше полотнище (12 на 18 метрів, вагою 23 кг) піднятого прапора та найвищий в Україні флагшток - 72 м.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У Харкові ж влаштували флешмоб. Понад 700 харків'ян взяли участь в модульному арт-шоу з нагоди Дня Державного прапора України на площі Конституції в центрі міста. Учасники, одягнені в національний одяг, одночасно підняли вгору таблички жовтого і блакитного кольору й вишикувалися в формі гігантських фігур: прапора України, жовто-блакитного серця і букв UA. Змодельовані символи було зафіксовано квадрокоптером і виведено на великий екран, встановлений на площі.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Упродовж чотирьох днів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівщині змагалися найкращі військові розвідники України: взводи десанту, морської піхоти, сухопутних військ Одеської військової академії та Нацгвардії. На них чекали водні випробування, потім потрібно було сховатися в укриття та пройти шлях, всіяний ворожими розтяжками. Призовий фонд змагань становив 207 тисяч гривень.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Тим часом на аеродромі в Широкому під Запоріжжям відбувався фестиваль "Музика та небо", в межах якого було проведено чемпіонат України з вертолітного спорту. В ньому взяли участь 8 команд із Запоріжжя, Харкова, Вінниці та Білорусі. Учасники змагань виконували різноманітні вправи: транспортування вантажів, польоти на точність та слалом, коли кожен з екіпажів мав набрати відро з водою та провезти його, тримаючи на тросах, через спеціальні "ворота".

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

А на батьківщині Тараса Шевченка вп'яте відбувся Всеукраїнський фестиваль "Ше.Fest". Для глядачів вдень і вночі працювали 10 локацій. З музичної сцени лунали виступи сучасних українських гуртів. Також учасникам фестивалю підготували екскурсії, майстер-класи з хендмейду, виставку народних майстрів і художників. 

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Військовослужбовець під час урочистої церемонії підняття українського прапора під час святкування Дня Державного прапора України в Ужгороді.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Необлаштована міська набережна в Генічеську на Херсонщині. 

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Автомобіль учасника IV етапу чемпіонату України з міні-ралі "Кубок Лиманів", ралі "Куяльник-2018", присвяченого пам'яті дворазового чемпіона України з ралі Юрія Кочмара, під час змагань в Одесі.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Жінка обмолочує ціпком останній зжатий сніп під час відтворення обряду обжинки (завершення жнив) у селі Прибірськ Іванківського району Київської області. 

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Дівчина долає смугу перешкод під час навчальних зборів з військової підготовки для працівників міської ради Дніпра на тренувальному майданчику одного з підрозділів Збройних сил України в смт Гвардійське на Дніпропетровщині.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Рятувальник поливає вулицю із пожежного рукава під час свята води "Охолоди місто" на Фестивальному причалі в Дніпрі.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Папуга у вольєрі в селі Колочава Міжгірського району Закарпатської області. 

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Учасники Міжнародної виставки собак усіх порід «Золота пектораль» у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-