ATO Rehab: у Києві показали фільм про реабілітацію українських військових у США

ATO Rehab: у Києві показали фільм про реабілітацію українських військових у США

Укрінформ
У Києві 23 серпня в рамках міжнародного волонтерського та ветеранського форуму “Там, де ми – там Україна” відбулася прем'єра документального фільму ATO Rehab про реабілітацію шести українських військових у Сполучених Штатах Америки. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"ATO Rehab - це шість паралельних історій про українських бійців: Сергія Тітаренка, Рустама Росула, Андрія Музиченка, Володимира Геру, Андрія Усача й Ігоря Петрука. Найскладнішими були історії Володимира Гери та Сергія Тітаренка - вони майже померли, коли були поранені, при цьому свого часу врятували велику кількість людей. Так, за участю Сергія Тітаренка почалося визволення Слов'янська, він отримав поранення під час падіння вертольота внаслідок обстрілу терористами, у нього був зламаний хребет. Володя Гера також був дуже важко поранений, а коли прибув на другу операцію до Німеччини, то з'ясувалося, що шуруп із конструкції, якою йому зафіксували хребет, потрапив до аорти - і якби він сів, то міг би померти", - розповів у ексклюзивному коментарі Укрінформу режисер монтажу кінострічки Андрій Коротун.

Він пояснив, що мета фільму полягає в підтримці морального духу бійців, їхньої соціалізації та спробі вплинути на те, щоб кількість суїцидів серед ветеранів АТО зменшувалась. 

"Ми вирішили розповісти історію кожного з бійців: про те, як вони отримали поранення, як виживали, лікувалися. Для решти бійців цей фільм буде корисний тим, що вони зможуть дізнатися про мотивацію інших військових, які пройшли АТО і мало не вмерли там. Наприклад, Сергій і Рустам провели рік в Америці, бачили обладнання, знають, за якою схемою реабілітації варто працювати і якої ще не існує в Україні. Президент благодійного фонду Revived Soldiers of Ukraine, волонтер Ірина Ващук, із якою ми співпрацюємо і яка допомагала нам із пошуком героїв для фільму, планує відкрити в Києві реабілітаційний центр Next Step Ukraine та привезти для нього обладнання зі США. Це дасть можливість одразу 40 ветеранам пройти реабілітацію, адже зараз до Америки на півроку можуть поїхати лише двоє-троє", - уточнює автор.

Читайте також: "Міць нової армії": у центрі Києва відкрилася виставка сучасної зброї

Тривалість фільму ATO Rehab становить 1 годину 7 хвилин. Над його створенням Андрій Коротун працював спільно з міжнародною компанією White Gorilla Media близько трьох років, із яких майже рік тривали безпосередні зйомки, що розпочалися у серпні 2015 року.

За словами Коротуна, на День Незалежності України, 24 серпня, відбудеться прем'єра фільму в місті Фінікс (штат Аризона - ред.), де проходив реабілітацію Володимир Гера. Також найближчим часом показ ATO Rehab заплановано в Лос-Анжелесі, Сакраменто, Сан-Франциско, Чікаго та Нью-Йорку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-