Генпрокурор сказав, коли завершать слідство щодо побиття Найєма

Генпрокурор сказав, коли завершать слідство щодо побиття Найєма

Укрінформ
Слідство у справі побиття народного депутата Мустафи Найєма буде завершене після надання висновку експертизи про ступінь шкоди його здоров'ю.

Про це під час прес-конференції заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"Як тільки Мустафа Найєм встановить через медичну експертизу ступінь пошкодження свого здоров'я, слідство фактично буде завершене", - сказав керівник ГПУ.

Він додав, що для кваліфікації дій правопорушників і подальшого їх покарання необхідно знати ступінь завдання шкоди здоров'ю: легкий, середній чи тяжкий.

Луценко також зазначив, що Генпрокуратура має намір направити в Інтерпол документи для оголошення у міжнародний розшук Магомеда Саїтова - одного з нападників.

"Ми добиваємося видачі Саїтова, ми виставляємо його в розшук. Чи прийме таке рішення Інтерпол - залежить не від нас", - наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Читайте також: Підозрюваний у нападі на Найєма програв апеляцію на нічний арешт

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Генеральна прокуратура України подала запит про екстрадицію Магомеда Саїтова, підозрюваного у побитті народного депутата Мустафи Найєма. Водночас Генпрокуратура Азербайджану відмовила у його видачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-