Порошенко власним коштом запустив рекламу на підтримку автокефалії - АП

Порошенко власним коштом запустив рекламу на підтримку автокефалії - АП

Укрінформ
Президент Петро Порошенко оплатив за власний кошт рекламу на телебаченні на підтримку надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію.

Про це розповіли в прес-службі Адміністрації Президента.

“На трансляцію телевізійної реклами “Ми — Україна” не було витрачено ані копійки із державного бюджету. Ця рекламна кампанія була оплачена особистими коштами Петра Порошенка”, - зазначили в АП.

Також зазначається, що були сплачені всі необхідні податки згідно з укладеними з телеканалами договорами.

В АП запевнили, що вказані видатки на розміщення реклами обов’язково будуть відображені в декларації Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня 2018 року заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Читайте також: У передчутті автокефалії: ймовірний сценарій та невивчені уроки

19 квітня Верховна Рада України проголосувала за постанову щодо звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію православної церкви в Україні.

Через кілька днів Порошенко заявив, що Вселенський патріархат почав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

У липні Вселенський патріарх Варфоломій оприлюднив звернення, в якому заявив, що кінцевою метою Константинопольської православної церкви є надання українській церкві автокефалії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-