Поліція знайшла продавця кислоти, якою облили Гандзюк

Поліція знайшла продавця кислоти, якою облили Гандзюк

Укрінформ
Поліція встановила, де підозрюваний у нападі в Херсоні на чиновницю, відому громадську активістку  Катерину Гандзюк придбав сірчану кислоту.

Про це повідомляє Національна поліція України на сторінці у Facebook із посиланням на слова першого заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна.

"Поліція встановила місце придбання сірчаної кислоти підозрюваним у нападі на чиновницю в Херсоні. Крім того, правоохоронці встановили особу, яка продала знаряддя нападу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Напад на Гандзюк: Аброськін розповів про результати експертизи

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня в Херсоні невідомий облив Гандзюк сірчаною кислотою. Постраждалу з опіками 30% тіла доставили в реанімацію.

Справу розслідують за статтею "Замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Серед версій слідства: службова діяльність постраждалої, активна громадянська позиція і побутовий конфлікт.

Підозрюваного поліція затримала у п'ятницю, 3 серпня. Це раніше судимий житель Херсона Микола Новіков. На судовому засіданні 6 серпня і він, і його сестра заявили, що в день замаху, 31 липня, були на морі. Новікова арештували до жовтня.

Над розкриттям та розслідуванням злочину працює спеціально створена група з числа досвідчених працівників Головного слідчого управління Нацполіції, оперативників Департаменту стратегічних розслідувань, кращих слідчих та оперативників обласного главку поліції Херсонщини.

В ході розслідування слідчі призначили кілька експертних досліджень. Експерти встановили, що щільність кислоти, виявленої на одязі Гандзюк, вдвічі більша за речовину, що використовується в автомобільних акумуляторних батареях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-