Напад на Гандзюк: підозрюваний каже, що має алібі

Напад на Гандзюк: підозрюваний каже, що має алібі

Укрінформ
Микола Новіков, якого підозрюють у замаху на співробітницю Херсонської міської ради, відому громадську активістку Катерину Гандзюк, та його сестра стверджують, що у день нападу були на морі разом з іншими родичами.

Про це повідомляє адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"27 липня підозрюваний поїхав на базу в місто Скадовськ в районі «Більшовик» і поїхав звідти 1 серпня. Поруч були сусіди (дядя Саша), інші люди", - цитує адвокат зі своїх записів.

За його словами, Новіков стверджував, що часто заходив у кафе на території, щоб підзаряджати телефон. З ними були друзі зі Львова, і всі постійно перебували в палатках або в морі.

Захисник підозрюваного зазначив, що один із свідків не впізнав у підозрюваному особу нападника, а інший свідок "вводить в оману слідство".

Читайте також: Підозрюваного у нападі на Гандзюк арештували до жовтня

Рідна сестра підозрюваного показала, що вони з братом приїхали у наметовий табір "Карабас-Барабас" у селі "Більшовик" 27 серпня. З ними були чоловік свідка, її діти і гості зі Львова - пара з двома дітьми. Поруч відпочивав інший херсонець, Олександр, який постійно їх бачив.

Жінка стверджує, що 31 липня, коли було скоєно напад на Гандзюк, її чоловік і брат зранку попили з усіма кави, а потім пішли у кафе, де півдня відпочивали і пили пиво. Ввечері вони смажили м'ясо, і з тих подій є відео, на якому фігурує Новіков.

У Херсон, за її словами, повернулися 1 серпня.

Щодо підозрюваного: він народився в Херсоні, громадянин України. Освіта середня спеціальна. Офіціально не одружений. В 2011 притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 185 ч.3. (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

Наразі суд пішов у нарадчу кімнату.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Херсонський міський суд обирає запобіжний захід підозрюваному у нападі на Катерину Гандзюк.

Вранці 31 липня в Херсоні невідомий облив Гандзюк сірчаною кислотою. Потерпілу з опіками 30% тіла доставили в реанімацію.

1 серпня літаком санітарної авіації активістку перевезли з Херсона до Київського опікового центру.

Серед версій слідства: службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутовий конфлікт. Справу розслідують за статтею "Замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Генпрокурор Юрій Луценко після відвідання у лікарні Гандзюк у п'ятницю вирішив передати справу активістки на розслідування СБУ.

У п'ятницю, 3 серпня, поліція затримала підозрюваного у нападі на Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-