Екс-депутату Шепелєву продовжили арешт іще на два місяці

Екс-депутату Шепелєву продовжили арешт іще на два місяці

Укрінформ
Суд продовжив арешт колишньому народному депутатові Олександру Шепелєву ще на два місяці.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"П'ятого серпня суд задовольнив клопотання прокурора і продовжив Олександру Шепелєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці", - сказав він.

Слідство підозрює депутата V і VI скликань Шепелєва у низці злочинів, зокрема розкраданні коштів банку "Родовід" у розмірі 340 млн грн та організації замовних убивств банкіра Сергія Кириченка в 2003 році і полковника МВС Романа Єрохіна в 2006-му, а також у замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

Читайте також: У справі екс-депутата Шепелєва відвели двох суддів

Екс-депутат був оголошений у міжнародний розшук і затриманий у Будапешті. Звідти його навесні 2014 року  екстрадували в Україну. Шевченківський райсуд Києва обрав Шепелєву запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту. У ніч на 6 липня 2014 року Шепелєв утік разом із конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні, і його повторно оголосили в міжнародний розшук. У березні 2015 року російські силовики затримали втікача на території Московської області. Згодом у Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у його видачі.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно Шепелєва зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2018 року співробітники СБУ затримали Шепелєва, при ньому виявлено "посвідчення", видане т.зв. "Міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

10 лютого Печерський районний суд обрав Шепелєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

4 липня  Шепелєву повідомили  про підозру у замовленні та організації вбивства полковника УБОЗ Романа Єрохіна у 2006 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-