У Мінрегіоні пропонують надавати держслужбовцям житло в оренду

У Мінрегіоні пропонують надавати держслужбовцям житло в оренду

Укрінформ
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе вважає, що українським державним службовцям і молодим фахівцям  житло в разі необхідності варто надавати в оренду.

Про це він сказав на засіданні круглого столу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що всі державні службовці, яких призначають, мають право на це. Їм відомство повинно надати можливість орендувати житло, доки вони обіймають цю посаду. І вартість такої оренди має бути адекватною рівню заробітної плати”, - сказав Парцхаладзе.

На його переконання, якщо людина пропрацювала на держслужбі небагато, то після звільнення має виїхати з такої квартири, а якщо працює понад 20 років, відомство повинно потурбуватися і придбати їй житло або якимось чином компенсувати. “Але чиновникам, яких призначають, не повинні безкоштовно видаватися квартири”, - наголосив заступник міністра.

Парцхаладзе зазначив, що в Європі така практика поширена, а в Україні - майже ні. “Є тільки приклад військових, коли пропонують в оренду, і це правильно”, - наголосив він.

Читайте також: У Мінрегіоні розповіли, як планують оновити старі будинки

Чиновник нагадав, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ працює над законопроектом щодо врегулювання ринку орендного житла в Україні. На його думку, ухвалення цього документа дозволить створити дієвий ринок орендного житла в Україні.

За словами урядовця, в Україні понад 70% орендного житла знаходиться в тіні, а сам ринок не контролюється. Він переконаний, що врегулювання ринку оренди житла може вирішити житлову проблему багатьох українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-