"Покарати зло": під МВС вимагають розслідувати напади на активістів

Фото
Укрінформ
Представники громадських організацій проводять під Міністерством внутрішніх справ  акцію "Покарати зло", вимагаючи від правоохоронців розслідувати напади і вбивства активістів і журналістів.

Участь у заході, організованому громадською ініціативою "Декларація небайдужих", беруть близько 150 осіб, які тримають плакати з написами "Безкарність вбиває", "Непокаране зло зростає" тощо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик зазначила, що була шокована звісткою про напад в Херсоні на керуючу справами виконавчого комітету  міськради Катерину Гандзюк. "Це не її облили кислотою, а всіх нас. І зробили це для того, щоб залякати громадських активістів, які протистоять корупціонерам на місцях", - заявила Печончик.

Під МВС проходить акція з вимогою розслідувати напади на активістів і журналістів / Фото: Шамікн Данііл, Укрінформ

За її словами, очолювана нею громадська організація після Революції гідності зафіксувала багато випадків пошкодження майна активістів, їх побиття, а також низку вбивств. Печончик стверджує, що у більшості випадків правоохоронці не провели належного розслідування, що призвело до повторених нападів на громадських активістів.

У свою чергу правозахисниця Ольга Решетилова зазначила, що громадські активісти не відчувають захисту з боку правоохоронних органів. За її словами, зміни в МВС обмежилися лише реформою патрульної поліції. А тим часом впродовж останніх років кількість нападів на активістів лише зростає.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня у Бердянську Запорізької області був застрелений 43-річний громадський активіст і учасник АТО Віталій Олешко.

Також 31 серпня невідомий облив кислотою керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк. Вона перебуває в реанімації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-