В Україні запускають кампанію здорового способу життя

В Україні запускають кампанію здорового способу життя

Укрінформ
В Україні системно впроваджуватимуть заходи з профілактики хвороб, що викликані не інфекціями, а способом життя та умовами навколишнього середовища. 

Відповідний Національний план заходів щодо неінфекційних захворювань було ухвалено Кабінетом міністрів, повідомляє прес-слуба Міністерства охорони здоров'я.

"МОЗ України разом з іншими міністерствами розпочинає довготривалу національну кампанію для запобігання неінфекційним захворюванням. Першою чергою, мова йде про розробку та реалізацію інформаційної політики і проведення масштабної роз'яснювальної роботи щодо основних факторів ризику неінфекційних хвороб (тютюнокуріння, вживання алкоголю, нездорового харчування, недостатньої фізичної активності тощо) та їх наслідків для здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впровадження Національного плану заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку дозволить Україні:

до 2030 року на третину зменшити передчасну смертність від неінфекційних захворювань: серцево-судинних захворювань, раку, діабету та хронічних респіраторних захворювань та інших;

щонайменше на 10% зменшити зловживання алкоголем;

на 10%  зменшити поширеність низької фізичної активності;

скоротити на 30% споживання солі;

знизити до показника 18,5% поширеність споживання тютюнових виробів населенням у віці понад 15 років;

зупинити зростання захворюваності на ожиріння та діабет;

на 25% знизити смертність від ДТП.

Ухвалення  плану передбачене в рамках виконання угоди про Асоціацію України та ЄС у напрямку реформи системи громадського здоров'я.

Читайте також: В Україні запровадили принцип пріоритетності збереження здоров'я

У МОЗ наголошують, що понад 80% смертей в Україні спричинено хворобами системи кровообігу, новоутвореннями, хронічними обструктивними хворобами легень, діабетом. Це ті хвороби, яким в багатьох випадках можна запобігти, змінивши спосіб життя. Недотримання базових правил харчування, режиму рухової активності, безпеки на дорозі, а також шкідливі звички є причиною численних хвороб і передчасної смертності. Так, українські чоловіки в середньому живуть 67 років, жінки - 77. Це значно менше порівняно з тривалістю життя людей в інших європейських країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-