29 липня: народний календар і астровісник

29 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині святого Афіногена; про що думають птахи і чи впораємося ми з жнивами.

Сьогодні церква вшановує пам’ять священомученика Афіногена і десяти його учнів, які постраждали за християнську віру в IV ст. у місті Севастії. Афіноген був єпископом і саме завдяки його полум’яній проповіді все більше містян ставало християнами. Якось, коли єпископа не було в місті, воїни місцевого правителя схопили десятьох його учнів і кинули до в’язниці. Почувши про це, Афіноген одразу ж поспішив їм на допомогу, але його теж посадили за ґрати. Невдовзі їх усіх було піддано тортурам і страчено. Мужній єпископ гідно прийняв смерть, за що був утішений Господом. «Афіногене, сьогодні будеш поряд зі мною в раю», - промовив Христос в останню мить земного життя священика.

Священомученику Афіногену моляться під час смертельної небезпеки. 

Існувало повір’я, що птахи на Фіногена замовкають, ніби замислюючись, що вже скоро треба відлітати у вирій…

Щодо погодних прикмет, то підмічали: якщо сьогодні ясно і тепло – впораєшся з жнивами, а якщо задощить – «хліб у сніп проросте».

Сьогоднішні іменинники: Павло, Алевтина, Юлія, Валентина.

Сьогодні 16-ий місячний день. День життєрадісності й активності, час переходу від накопичення сил до активної їхньої трати. Надлишок невикористаної енергії може «розривати» людину, спричиняючи бурхливі емоційні реакції, агресивність, безсоння. В цей період бажано відмовитись від хірургічного втручання (натомість діагностика буде вдалою), мінімізувати активні фізичні навантаження, вживання ліків і алкоголю. Вольове виховання дітей не принесе жодного результату. Натомість добре збирати лікарські трави, вудити рибу. Гарного настрою і щасливого дня!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1923 році: +10,1; а найтеплішим у 1936 - +38.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-