Труба просить Ситника дати добро на ретельні перевірки в ДБР

Труба просить Ситника дати добро на ретельні перевірки в ДБР

Укрінформ
Перевірки переможців конкурсу на 27 керівних посад у Державному бюро розслідувань не будуть формальними.

Про це заявив директор ДБР Роман Труба на засіданні Ради громадського контролю при ДБР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Труба нагадав, що 18 липня зовнішня комісія оголосила переможців конкурсу на 27 керівних посад у ДБР, і наразі вони мають пройти перевірку уповноваженими органами.

"Я не призначу жодного з 27 осіб без проведення перевірки, і ці перевірки не будуть формальними. По кожному переможцю буде призначена відповідна перевірка, яка здійснюється уповноваженими органами. Кожна інформація, яка буде отримана від Ради громадського контролю, від журналістів, громадських організацій, фахівців і експертів, буде детально проаналізована. На підставі цих аналізів я зроблю відповідні запити до уповноважених органів", - наголосив директор ДБР.

Він поінформував, що наразі звернувся з листом до директора НАБУ Артема Ситника про проведення перевірки цих 27 осіб.

"Я впевнений, що Артем Ситник як ніхто розуміє і бажає, щоб формування ДБР було відкритим і прозорим", - сказав Труба.

Читайте також: Кандидати у центральний апарат ДБР пройдуть психофізіологічну експертизу

Він уточнив, що за результатами таких перевірок буде встановлено, чи звинувачення щодо кандидатів мають підгрунтя.

"Якщо такого підгрунтя немає, то такий кандидат розпочне роботу без негативного шлейфу. Якщо такі звинувачення матимуть підгрунтя, то таким особам не місце в ДБР", - переконаний Труба.

За його словами, наразі він не має жодної інформації щодо ідентифікації цих осіб - ні щодо дати народження, ні щодо нинішніх місць роботи, ні інформації про паспортні дані цих 27 осіб.

"Я звернувся із відповідним листом до зовнішньої комісії, але відповіді поки що не отримав. Я звертаюся публічно: шановні члени зовнішньої комісії, я не маю жодних контактів з кандидатами. Надайте мені матеріали, і необхідну інформацію, щоб я міг призначити перевірку щодо рекомендованих вами кандидатів", - підкреслив Труба.

Водночас Труба зазначив, що якщо хтось із цих 27 осіб не пройде цю перевірку, то він звернеться до зовнішньої комісії щодо кандидатури іншої особи для призначення. "Який механізм - буде вирішувати зовнішня комісія", - сказав він, додавши, що це може бути і обрання такого кандидата з числа тих, що розглядалися раніше, а може і оголошення нового конкурсу.

Водночас він впевнений, що непризначення когось із 27 кандидатів після перевірки в жодному випадку не затягне фактичний запуск ДБР, який запланований на вересень цього року.

Також Труба зазначив, що звернувся до зовнішньої комісії щодо можливого знищення документів щодо інших кандидатів, окрім цих 27 осіб.

"Ця інформація викликала надзвичайне занепокоєння у мене як директора ДБР. Я не можу констатувати, що це відповідає дійсності. Я звернувся із відповідним листом до зовнішньої комісії, чи відбулося таке знищення, чи не відбулося, і лише після отримання відповіді буду реагувати певним чином'', - додав директор ДБР.

"Прошу не ставити клейма на всіх 27 особах. Я впевнений, що серед них є професіонали, які заслуговують працювати в ДБР", - сказав директор ДБР.

Як повідомлялося, 18 липня у ДБР привітали завершення зовнішньою комісією конкурсу на 27 керівних посад.

Водночас у ЗМІ 17 липня з'явилася інформація, що конкурсна комісія Державного бюро розслідувань, яка повинна обрати посадовців відомства, мала вже готовий список із затвердженими кандидатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-