Кіберполіція закрила сайт КПУ

Кіберполіція закрила сайт КПУ

Укрінформ
Кіберполіція припинила роботу сайту «kpu.ua» - забороненої політпартії «Комуністична партія України», що поширював комуністичну символіку.

Про це інформує департамент кіберполіції Нацполіції України.

«На веб-ресурсі з доменним іменем «kpu.ua» виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки. Сьогодні, 19 липня, у столичному офісі, з комп'ютерів якого здійснювалося наповнення цього сайту, працівники кіберполіції провели санкціонований обшук», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що користувачем ІР-адреси, з якої адмініструється цей веб-ресурс є партія з подібною назвою в скороченому варіанті (КПУ - ред.). Також встановлено, що наповнення сайту інформацією здійснюється з приміщення у Києві, яке є у користуванні цієї політсили.

Читайте також: Кіберполіція підтверджує слідчі дії в офісі Симоненка

Працівники Департаменту кіберполіції, спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції, із залученням спецпризначенців КОРД, за процесуального керівництва ГПУ, провели санкціоновані обшуки у цьому приміщенні.

Під час обшуку поліцейські виявили на комп'ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті «kpu.ua» та мають відношення до поширення комуністичної символіки. 

За результатами проведених слідчих дій поліцейські вилучають комп'ютерну техніку та змінні носії інформації, в подальшому їх буде направлено на експертизу.

Особи, які мали доступ до адміністрування сайту встановлені, з ними наразі працюють правоохоронці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК України. Особам, причетним до таких протиправних дій загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Раніше лідер забороненої КПУ Петро Симоненко у коментарі Укрінформу заявив про проведення співробітниками кіберполіції обшуку у столичному офісі партії з метою закриття партійного сайту. У кіберполіції згодом підтвердили проведення слідчих дій в офісі Компартії в Києві

Наразі сайт КПУ не працює.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-