17 липня: народний календар і астровісник

17 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Андрія Критського; що роблять зараз жаби, чи добре ловляться в’юни і чи варто розпочинати проти когось «війну».

Сьогодні Церква вшановує пам’ять святителя Андрія, архієпископа Критського, а також преподобного Андрія Рубльова, автора всесвітньо відомої «Трійці» і багатьох інших чудотворних ікон. Святитель Андрій Критський відомий передусім як визначний християнський богослов, гімнограф, автор «Великого покаянного канону», який співається щораз під час Великого посту. Народився він у Дамаску в родині батьків-християн. До семи років хлопчик був німим, але потім дивовижним чином зцілився. Сталося це після прийняття святого причастя. В 14 років Андрій став ченцем славетної обителі преподобного Сави Освяченого неподалік від Єрусалима. Досить швидко юнак зробив успішну кар’єру й був призначений архієпископом у місті Гортина на Криті.

Щодо народних прикмет на цей день, то вони такі: «Жаби стиха покумують – на дощ, голосно кричать – на добру погоду, мовчать – перед несуттєвим похолоданням»; «Добре ловляться в’юни – чекай дощу»; «Кажани довго літають після заходу сонця – буде ясно й тепло».

З іменинами вітайте всіх Андріїв.

Сьогодні 5-ий місячний день. Липень, так само як і серпень, буде неспокійним. Немає спокою на небі – немає його й на землі. На нас чекає чимало несподіванок, як приємних, так і не надто. І не думайте починати проти когось «війну» –  вона буде просто приречена на поразку, адже Марс перебуває нині у ретроградному русі. Липневе затемнення позаду, але фактично його наслідки відчуватимуться до кінця липня. Тоді ж варто очікувати і на певний емоційний сплеск, емоційну подію. Зауважте: найближчим часом суттєво посиляться нетерпіння в справах, невиправдані ризики, а абсурдні проекти можуть призвести до не надто бажаних наслідків. Контролюйте свої слова і вчинки, тримайтеся подалі від епатажних, схильних до авантюр людей.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році – +8,8, а найтеплішим у 2007 –  +34,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-