Українські школярі здобули шість медалей на математичній олімпіаді

Українські школярі здобули шість медалей на математичній олімпіаді

Укрінформ
Шестеро українських старшокласників здобули чотири золоті та дві срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходить 3–14 липня в м. Клуж-Напока (Румунія).

Про це повідомляє прес-служба Мініосвіти.

"У загальному рейтингу українська команда посіла 4 місце з понад 100 країн світу, після США, Росії і Китаю. Це вже 26 виступ команди з України на цих змаганнях. Попередні роки наша команда жодного разу не піднімалася вище 6-го місця", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переможцями стали учні Харківського фізико-математичного ліцею № 27 - Роман Сарапін ("золото"), Нго Нгок Тхай Шон ("золото"), Аліна Гарбузова ("срібло"); Харківського НВК № 45  "Академічна гімназія"  - Ілля Коваль ("золото"); ліцею № 208 м. Києва - Федір Юдін ("золото"); природничо-наукового ліцею №145 м. Києва - Арсеній Ніколаєв ("срібло").

Олімпіада проходить у два тури. У кожному з них учасники розв’язували по три задачі з різних напрямів шкільної математики - геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики.

Читайте також: Гриневич пояснила, як змінилося держзамовлення у ВНЗ

Міжнародна математична олімпіада (MMO) – чемпіонат світу з математики серед старшокласників. Змагання проводять щороку в одній із країн-учасниць. Перша ММО пройшла в 1959 році в Румунії. Минулого року українська команда посіла 14 місце. Загалом, за всю історію своєї участі в олімпіаді Україна здобула 141 медаль: 38 золотих, 59 срібних і 44 бронзових.

Фото: Міносвіти

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-