У Харкові суд продовжив запобіжний захід для чоловіка, який захопив пошту із заручниками

У Харкові суд продовжив запобіжний захід для чоловіка, який захопив пошту із заручниками

Укрінформ
Київський райсуд Харкова продовжив утримання під вартою на два місяці для харків'янина Володимира Безуха, який в грудні 2017 року захопив відділення Укрпошти по вулиці Шевченка разом із заручниками.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"У справі Безуха сьогодні оголосили обвинувальний акт і продовжили запобіжний захід на 2 місяці", - зазначила Дубовик.

За її словами, також відбувся допит Безуха.

"Безух визнав свою провину в частині захоплення заручників у відділенні пошти і не визнав провину в частині зберігання наркотиків", - додала Дубовик.

Читайте також: СБУ затримала двох копів, які пограбували приватного підприємця

За її словами, наступне засідання суду - 7 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Київський райсуд Харкова продовжив утримання під вартою на два місяці для Володимира Безуха, який в грудні 2017 року захопив відділення Укрпошти із заручниками.

Обвинувачений скаржився на стан здоров'я, але медики визнали його здоровим.

Читайте також: П'яне водіння: винуватець смертельної ДТП у Харкові вийшов за амністією

16 квітня в Київському райсуді Харкова підозрюваний в захопленні заручників в приміщенні пошти заявив, що він - син Бога, і просив відпустити його.

На засідання прийшла частина потерпілих, інші просили суд розглядати справу без них.

29 березня Київський райсуд Харкова продовжив до 27 травня утримання під вартою для Безуха, підозрюваного також за 3 епізодами, пов'язаними з незаконним обігом наркотиків, знайдених у нього вдома.

Читайте також: Апеляційний суд залишив довічне вбивці відомої біатлоністки

За даними прокуратури, стаціонарна психологічна експертиза показала, що Безух абсолютно осудний і заходів примусового медичного характеру не потребує.

30 грудня 2017 року близько 15:00 чоловік з метою пограбування увійшов до відділення Харківської дирекції "Укрпошти", що на вулиці Шевченка біля станції метро "Київська". Він заблокував вихід з приміщення, де знаходилися 3 співробітника "Укрпошти" і 6 відвідувачів, у тому числі, двоє дітей. Чоловік був в масці, мав при собі предмет, схожий на пістолет, і ніж. Він сказав, що у нього є вибухівка і погрожував привести її в дію.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту: харківський суд продовжив арешт трьом фігурантам

Поліція оточила відділення зв'язку, на місце прибули вибухотехніки і парламентери. Близько 20:30 усіх заручників було звільнено.

31 грудня Київський райсуд обрав запобіжний захід для зловмисника: два місяці досудового слідства під вартою, тобто, в СІЗО, без застави. У суді мати підозрюваного Безуха розповіла, що він психічно неврівноважений. За словами заручників, Безух оголосив їм, що у нього рак мозку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-