У ГПУ заявляють, що Горбатюк не пускає перевірку у Департамент спецрозслідувань

У ГПУ заявляють, що Горбатюк не пускає перевірку у Департамент спецрозслідувань

Укрінформ
У Генпрокуратурі заявляють, що керівник Департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк відмовив комісії провести перевірку діяльності очолюваного ним підрозділу.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Наказ Генеральної прокуратури від 16 травня 2018 року про проведення перевірки Департаменту відповідно до пункту 4.2 плану на ІІ квартал на даний час не виконано у зв'язку з безпідставною, необгрунтованою та незаконною відмовою очільника департаменту створити відповідні умови для роботи групи", - йдеться у повідомленні.

У відомстві спростували поширену Горбатюком інформацію, що "комісія Генеральної прокуратури України намагалася провести позапланову перевірку" в  в очолюваному ним департаменті.

"Вказана інформація не відповідає дійсності. Зазначена перевірка не була позаплановою, вона повинна була проводитись відповідно до пункту 4.2 плану першочергових заходів Генеральної прокуратури України на ІІ квартал 2018 року з питання організації роботи у Департаменті спеціальних розслідувань", - зазначають у ГПУ.

Завданням цієї перевірки, стверджують у ГПУ, було забезпечення виконання плану роботи. Аналогічні планові перевірки самостійних структурних підрозділів систематично проводяться в центральному апараті відомства. Як приклад у ГПУ наводять перевірку у Головному слідчому управлінні, яка пройшла у ІІ кварталі 2018 року.

Читайте також: Департамент спецрозслідувань реорганізують у слідче управління - Сарган

Раніше ЗМІ повідомляли, що до Департаменту спецрозслідувань ГПУ, очолюваного Сергієм Горбатюком, прийшла комісія з позаплановою перевіркою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-