МОЗ починає вакцинацію від кору лікарів, студентів, військових та силовиків

МОЗ починає вакцинацію від кору лікарів, студентів, військових та силовиків

Укрінформ
Дорослі, які відносяться до груп ризику, - студенти, військові, правоохоронці, медичні та педагогічні працівники - зможуть отримати безоплатне щеплення від кору.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

"Починаємо безоплатну вакцинацію від кору дорослих - тих, хто ще не отримав щеплення та відноситься до груп підвищеного ризику. Зверніть увагу, особливо, якщо ви або ваші знайомі працюють у сферах охорони здоров’я, освіти, залучені до Операції об’єднаних сил або є студентами. ...Якщо ви серед цих груп ризику, у вашому колективі стався спалах кору та у вас немає щеплення - звертайтеся до свого сімейного лікаря або терапевта. Це може бути фахівець, якого ви обрали під час кампанії "Лікар для кожної сім'ї" або той, в кого ви поки що лікуєтеся за місцем реєстрації", - написала Супрун.

Серед груп ризику, які можуть отримати щеплення безоплатно, працівники закладів охорони здоров'я (і медики, і немедичні працівники), освітніх закладів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерство оборони, СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони та студенти.

Читайте також: На Житомирщині у двох родинах на кір захворіли 18 дітей

Супрун зазначила, що поступово збільшується охоплення щепленням проти кору дітей, як тих, які отримують вакцинацію вперше, так і тих, хто свого часу пропустив щеплення від кору, паротиту, краснухи (КПК) згідно з календарем вакцинації.

Втім, за словами очільниці МОЗ, незахищеними залишається і велика кількість дорослих. Впродовж 2018 року українці, які є в групах ризику та в їхньому колективі хтось захворів на кір, можуть вакцинуватися безоплатно (Наказ МОЗ України № 1216 https://goo.gl/NrZtLV).

За даними ЦГЗ, з початку року на кір захворіли 24 027 людей – 9 682 дорослих і 14 345 дітей. Всього з початку року від ускладнень кору померло дванадцять людей: восьмеро дітей і четверо дорослих.

Станом на 27 червня 2018 року в Україні наявні 852 тисячі доз вакцин КПК (кір, паротит, краснуха).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-