6 липня: народний календар і астровісник

6 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Горпини Купальної; вправляйтеся в поцілунках і заготовляйте лікарські трави.

«Cміються, плачуть солов’ї. І б’ють піснями в груди… Цілуй, цілуй, цілуй її, - Знов молодість не буде!», - хто не знає цих пронизливих рядків Олександра Олеся? Сьогодні у понад 60-ти країнах світу відзначають Всесвітній день поцілунку! Це вам не святий Валентин, з утопічними обіцянками вічного кохання, зітханнями і сердечками – це реальний вчинок! Між іншим, людські губи майже в 100 разів чутливіші, ніж подушечки пальців. А ще, правда це, чи ні, але люди, які щодня цілуються, заробляють більше, ніж ті, які цього не роблять. До того ж, вони ще й живуть на 5 років довше за інших.

Православна церква сьогодні згадує мученицю Агрипину, яку в народі називали Горпиною Купальною. Цей день вважається одним з найкращих для заготівлі лікарських трав. Всюди в Україні люди вдосвіта, до схід сонця, вирушали в ліс і на левади, щоб запастися природним зцілювачами. Заборонялося заготовляти трави лише «нечистим» жінкам, у яких на цей період припадало місячне. Також цього дня, напередодні Івана Купайла, влаштовували масові купання та відвідини лазень. Головне було запастися добрим віником.  

Іменинники сьогодні Олександр, Олексій, Петро, Артем.

Сьогодні 23 місячна доба. Остання чверть місяця в знаках Овен-Рак. Надлишок емоцій. Окріп і пара. Нездоланно тягтиме щось доводити, боротися, «воювати». Енергійні та підприємливі перемагатимуть. Майже все сьогодні вирішуватиметься через конфлікт інтересів і думок. Вітається тактика рішучих дій і безкомпромісність. У сім’ях легкий бриз може перейти в шторм. Не занурюйтеся в чужі емоційні стани. Індивідуалісти, які надають перевагу самостійній праці, мають спрямовувати її результати в русло колективних потреб. Звісно, якщо хочуть мати якийсь зиск.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році – +7,9, а найтеплішим у 1924 –  +33,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-