Точну кількість абітурієнтів-переселенців визначити неможливо - експерт

Точну кількість абітурієнтів-переселенців визначити неможливо - експерт

Укрінформ
У зв'язку з різними системами вступу до українських вишів для абітурієнтів з окупованих територій, підрахувати точну кількість таких абітурієнтів неможливо.

Про це під час прес-конференції розповіла голова Центру громадянської просвіти "Альменда" Валентина Потапова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Точно прослідкувати кількість дітей ми не можемо. Але ми можемо прослідкувати приблизно, скільки їх з'являється у вишах. Так, 2016 року приблизно з*явилося 700 людей: 153 - за спрощеною системою, 700 - за спільною", - зазначила Потапова.

Експерт пояснила, що, якщо діти отримують дистанційну освіту, на момент проходження ЗНО вони вважаються учнями тієї школи, в якій вони і проходять дистанційну освіту або навчаються за екстернатною формою.

Читайте також: Вступна кампанія: абітурієнтам дали поради щодо е-кабінетів

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вступна кампанія для абітурієнтів-внутрішньо переміщених осіб триває до 28 вересня.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб підготувало відеоінструкцію для абітурієнтів з окупованих територій.

З червня запрацювали освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", через які жителі окупованих територій Криму та Донбасу можуть вступати до українських вищих навчальних закладів за спрощеною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-