Сьогодні - День Національної поліції України

Сьогодні - День Національної поліції України

Укрінформ
В Україні 4 липня відзначається День національної поліції.

Його запроваджено згідно з Указом Президента від 4 квітня 2018 року.

Після Революції гідності в українському суспільстві виникла нагальна потреба у реформуванні силових структур, зокрема і в реформуванні правоохоронної системи. Восени 2014 року було представлено концепцію реформи Міністерства внутрішніх справ, в якій передбачалось створення Національної поліції, а 2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну поліцію». Відповідно до нього основними завданнями Нацполіції є реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку, надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

Читайте також: День незалежності США: у Києві Йованович приймає гостей

4 липня 2015 року нова українська поліція склала присягу. Першим містом, у якому вона запрацювала, став Київ. Майже місяць патрульна поліція Києва працювала в тестовому режимі і показала гарні результати. Другим українським містом, де запрацювали поліцейські, став Львів, третім – Одеса.

Починаючи з 2016 року професійне свято Національної поліції України відзначалося 4 серпня, в день підписання Президентом закону «Про Національну поліцію».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-