Правоохоронці запобігли вивезенню жінок за кордон для сексуальної експлуатації

Правоохоронці запобігли вивезенню жінок за кордон для сексуальної експлуатації

Укрінформ
Правоохоронці запобігли вивезенню жінок з Рівненщини за кордон для сексуальної експлуатації.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"28 червня працівники відділу боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми поліції в Рівненській області в співпраці з УСБУ та обласною прокуратурою затримали молодика, який транспортував двох дівчат до Словаччини з метою сексуальної експлуатації", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: DW заявила про сексуальні домагання до своєї журналістки у Росії

Як зазначають у НПУ, поліцейські у рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України документували протиправну діяльність 25-річного жителя Волинської області. Так, хлопець підшукував молодих дівчат, які опинилися у складних життєвих ситуаціях та вербував для роботи за кордоном.

Як відмітили у поліції, своїм жертвам цей чоловік обіцяв високу заробітну плату та безтурботне життя, а коли ті опинялися у чужій країні - потрапляли в справжнє рабство та нескінченні борги.

"За кожну “працівницю” волинянин отримував винагороду в 300 євро. Молодика, який саме намагався перетнути державний кордон на міжнародному автомобільному пункті пропуску “Грушів-Будомеш” затримали правоохоронці. Обох дівчат віком 20-ти і 25-ти років повернули додому", - зазначили правоохоронці.

Читайте також: У Софії законодавці ЄС та США обговорюють кібербезпеку й торгівлю

Нині зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасовго тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років.

Слідчі дії тривають. У рамках міжнародного слідчого доручення правоохоронці встановлюватимуть осіб роботодавців на території Словаччини з метою їх затримання та перекриття міжнародного каналу торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-