Чотири міністерства об’єднають зусилля з протидії булінгу в школах

Чотири міністерства об’єднають зусилля з протидії булінгу в школах

Укрінформ
Міністерство освіти та науки разом з Мінсоцполітики, Мінкультури та Мінмолодьспорту створять план дій з протидії булінгу в навчальних закладах.

Про це йшлося 27 червня у МОН під час першої робочої зустрічі зацікавлених сторін з розроблення Національної програми із антибулінгу в закладах освіти, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Ми маємо багато напрацьованого методичного матеріалу, різноманітних розробок з антибулінгу, але тепер потрібно об’єднати зусилля кожного для того, щоб усе це належно застосовувати. Нашою метою є реально протидіяти такому явищу ще на початковому етапі в освітній сфері. ...Запобігання булінгу - це передусім державна політика. Ми маємо донести до кожного вчителя усі наші напрацювання, а також підтримувати його, адже ми розуміємо, наскільки це складне питання», - наголосила генеральний директор директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Лариса Самсонова.

Завданням профільних міністерств та громадських організацій буде проводити відповідні тренінги для вчителів зі створення комфортного освітнього середовища. А навчити дітей толерантності, виявляти ознаки насильницької поведінки, повідомляти про це планується через підручники, лекції тощо.

Читайте також: У Сєверодонецьку презентували проект "Шкільний офіцер поліції"

У міністерстві зазначили, що вже напрацювали велику кількість методичного матеріалу та провели різноманітні заходи, присвячені антибулінгу. Наприклад, наприкінці березня було організовано зустріч відомого австралійського мотиваційного оратора Ніка Вуйчича із вчителями та учнями загальноосвітніх українських шкіл.

Інші міністерства теж мають певні напрацювання та пропозиції. Приміром, Мінсоцполітики працює над розробленням концепції з протидії булінгу, а представники Мінкультури запропонували поширювати матеріали з антибулінгу у бібліотеках, що підпорядковані відомству, а також використовувати їх як комунікаційний майданчик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-