Справа Бабченка: значну частину людей зі

Справа Бабченка: значну частину людей зі "списку 47" цілодобово охороняють - СБУ

Укрінформ
Значна кількість осіб із списку 47, який був озвучений під час розслідування справи Аркадія Бабченка, перебувають під охороною.

Про це сказав голова СБУ Василь Грицак журналістам.

"Мені не коректно називати кількість осіб з цього списку, які знаходяться під охороною. Але значна частина списку 47 перебувають під цілодобовою охороною", - повідомив Грицак.

Він зауважив, що справа Бабченка ведеться надзвичайно активно і пообіцяв незабаром повідомити багато деталей, зокрема, що стосується російського сліду.

"Цей слід уже є і ми про нього розкажемо", - зауважив Грицак.

Читайте також: СБУ звільнила з полону бойовиків 3224 українських заручники - Грицак

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що це була операція СБУ і Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста Бабченка - Бориса Германа.

31 травня Шевченківський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство завдяки імітації вбивства журналіста Бабченка отримало список з 47 осіб, які могли б бути наступними жертвами терористів. За його словами, це переважно відомі українські та колишні російські журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-