Сьогодні в Україні - День молоді

Сьогодні в Україні - День молоді

Укрінформ
В останню неділю червня в Україні відзначають День молоді та День молодіжних і дитячих громадських організацій.

В Україні молоддю вважаються особи віком від 15 до 34 років, на сьогодні таких у нашій країні близько 11 млн. Останнім часом загальна чисельність населення України скорочується, тож і молодь «старіє» – більш численними є вікові групи 30-34-річних і 25-29-річних, народжених ще до зниження демографічних показників, аніж наймолодших представників молодіжного контингенту – їх майже на мільйон менше. 

Частка молодих городян становить 70%, у сільській місцевості вона близька до 27%. В абсолютному вимірі найбільше скорочення молодіжного контингенту в Україні протягом останніх 15 років відбулось у східних промислових регіонах – Донецькій, Дніпропетровській, Луганській областях. У Києві, навпаки, молоді побільшало. 

Найбільш привабливими щодо життєвих перспектив і можливостей трудової реалізації для молоді є Київ, а також Харків та Одеса. 

Читайте також: На Хрещатику щовихідних влаштовуватимуть розважальні флешмоби

Українська молодь раніше і частіше реєструє шлюб, аніж її ровесники в більшості країн Європи, але останнім часом спостерігається тенденція до більш пізніх шлюбів. У пріоритеті цінностей української молоді перше місце, попри всі соціальні й економічні зміни, посідає сім’я та сімейні цінності (99,4%). 

За даними Інституту стратегічних досліджень, у молодіжному середовищі спостерігається ефективна та цілеспрямована громадська самоорганізація у неформальних об’єднаннях та рухах. Найяскравішим підтвердженням цієї тенденції стали протестні акції наприкінці 2013 – початку 2014 року. Саме молодь і студентство були однією із найактивніших і послідовних рушійних сил Революції гідності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-