Розенко розповів про перспективи додаткового підвищення пенсій

Розенко розповів про перспективи додаткового підвищення пенсій

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко відзначає невелике, але зростання доходів Пенсійного фонду відносно плану. Якщо ця динаміка збережеться, Уряд може вийти з ідеями додаткового підвищення пенсій.

Про це він розповів в ефірі каналу «112.Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо трішки більше доходів Пенсійного фонду, ніж ми запланували. Якщо далі побачимо, що ця динаміка спостерігається, переконаний, що на кінець року ми вийдемо, можливо, з ідеями додаткового проведення окремих змін до пенсійного законодавства, або проведення якихось окремих пенсійних програм для підвищення пенсій в Україні», -  наголосив Розенко.

Читайте також: Пенсійний фонд пояснив, кому збільшать виплати з 1 липня

«На сьогоднішній день з 1 липня змінюються розміри прожиткового мінімуму по всіх категоріях громадян. А це означає, що буде переглянуто близько 50 видів різноманітних соціальних допомог, компенсацій, тощо в Україні…  В тому числі, після зміни прожиткового мінімуму змінюється мінімальний розмір пенсій, і справді, з 1 липня 2018 року він становитиме 1435 грн замість 1373 грн, і пенсія справді зросте для 1 млн громадян. Це ті люди, які отримували пенсію на рівні прожиткового мінімуму і це ті люди, розмір пенсій яких залежить від прожиткового мінімуму», -  заявив Розенко.

Він також наголосив, що наступне зростання пенсійних виплат, відповідно до Державного бюджету України, відбудеться з 1 грудня 2018 року, і тоді розмір пенсій зросте до близько 1497 грн.

Як повідомлялося, з 1 липня 2018 року в Україні зростуть мінімальні пенсії у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-