Випускникам шкіл цьогоріч доведеться самим рахувати середній бал

Випускникам шкіл цьогоріч доведеться самим рахувати середній бал

Укрінформ
Випускникам шкіл, що вступатимуть до вишів, потрібно самостійно розраховувати середній бал атестата. Внесення відповідного запису в додаток до атестата не передбачено в затверджених Кабміном зразках документів про повну загальну середню освіту.  

Відповідне роз'яснення МОН надало у листі керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державної адміністрації, закладів вищої та загальної середньої освіти, держпідприємства «Інфоресурс», повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

 "Під час подання заяви до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді –  випускникові школи треба самому порахувати середній бал атестата. Перевірятимуть правильність обчислення приймальні комісії закладів вищої освіти", - йдеться у повідомленні.

Методика розрахунку  середнього балу визначена в Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі. Середній бал обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених в додатку до атестата оцінок (інваріантна частина, варіативна частина, державна підсумкова атестація). Водночас предмети, за якими зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються.

Читайте також: У Києві пройшов випускний “поліцейської академії”

Окремо в МОН наголосили: якщо в додатку до атестата все ж зазначений середній бал, то обов’язково потрібно перевірити, чи за правильною методикою він розрахований. Якщо за неправильною, то вступнику потрібно самостійно розрахувати бал за правильною методикою і вказувати його під час подання заяв. При цьому атестат з неправильно розрахованим середнім балом є дійсним.

У Міністерстві також нагадали, що в разі подання заяв в електронному вигляді вступник зазначає середній бал в особистому кабінеті. Якщо потім він виявить помилку в розрахунку, то може самостійно її виправити до подання першої заяви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-