Справу про замах на Стерненка передали розслідувати до Києва

Справу про замах на Стерненка передали розслідувати до Києва

Укрінформ
Розслідування справи щодо нападу на громадського активіста, екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка передали до Головного слідчого управління Нацполіції, у Києві. 

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

“Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України прийняли до свого провадження розслідування за фактами замаху на вбивство громадського активіста в Одесі. Крім того, слідчими здійснюється досудове розслідування за фактами вбивства та спричинення тілесних ушкоджень іншим громадянам, в яких фігурує потерпілий” - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що тепер Головним слідчим управлінням Нацполіції здійснюється розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), а також за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин), п. 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

“Поліцейські проводять низку слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення обставин цих кримінальних правопорушень. Розслідування цих кримінальних проваджень перебуває на постійному контролі керівництва”, - додали у поліції.

Читайте також: Одеська поліція: переїзд Стерненка до Києва може розглядатися як ухиляння від слідства

Як повідомлялося, ввечері 24 травня двоє зловмисників скоїли напад на 23-річного Стерненка та його дівчину. Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення є в самого Стерненка, і в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала і відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка.

Особи нападників на Стерненка встановлені, обидва не є жителями Одеси. Один з них, що загинув, 29-річний екс-десантник 25-ї аеромобільної бригади, що служив охоронцем. А другий - 30-річний безробітний з Чорноморська.

Наразі напад на Стерненка розслідують за ознаками ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Сам Стерненко заявляв, що хоче, аби справу про напад на нього розслідували не в Одесі, і попросив передати матеріали досудового розслідування до будь-якого іншого регіону України, крім Одеси.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-