ЗНО: комісія повідомила поріг

ЗНО: комісія повідомила поріг "склав/не склав" ще з чотирьох предметів

Укрінформ
Експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти визначила поріг «склав/не склав» для історії України на рівні 26 балів. Також було визначено порогові бали «склав/не склав» для ЗНО з фізики, хімії, географії.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні експертної комісії Українського центру оцінювання якості освіти, що відбулося 20 червня в Укрінформі.

«За результатами голосування членів комісії приймається рішення, що пороговий бал за виконання тесту з історії України становить 26 тестових балів. При цьому відсоток осіб, які його успішно долають, становить 85,81%», - сказав на засіданні директор УЦОЯО Вадим Карандій.

Загалом у тестуванні з історії України взяли участь 159 523 особи. Не подолали пороговий бал 22692 особи, або 14,19%. Результати ЗНО з історії України будуть зараховані як державна підсумкова атестація.

Також на засіданні комісії було визначено пороговий бал «склав/не склав» із ЗНО з фізики, географії та хімії.

Читайте також: Для абітурієнтів з окупованих територій підготували відеоінструкцію

Так, з географії поріг «склав/не склав» визначено на рівні 26 балів (не подолали пороговий бал 12,33% учасників тесту), з фізики - 12 балів (не склали тест 16,82%), з хімії - 15 балів (не склали тест - 10,49%).

Як повідомляв Укрінформ, з 22 травня по 13 червня в Україні пройшла основна сесія зовнішнього незалежного тестування. ЗНО відбулося з 11 предметів: українська мова та література, історія України, математика, біологія, хімія, фізика, географія, англійська, німецька, іспанська, французька мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-