Прокуратура хоче для Крисіна шести років тюрми

Прокуратура хоче для Крисіна шести років тюрми

Фото
Укрінформ
Сторона обвинувачення вважає нещирим каяття Юрія Крисіна і наполягає на призначенні йому Апеляційним судом покарання у вигляді 6 років ув'язнення в справі вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

Про це сказала прокурор Людмила Гетьман під час судових дебатів в Апеляційному суді Києва, де відбувається розгляд скарги на умовний вирок Крисіну у справі вбивства Веремія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щире каяття пов'язане із визнанням вини особою. У останнього, на нашу думку, відсутній будь-який жаль, визнання провини є вимушеним. Вважаємо, що каяття є нещирим, а вимушеним, каяття не підтверджується доказами", - сказала Гетьман.

Вона зауважила, що "злочинна діяльність стала фактично його нормою життя... особа свою поведінку не змінила".

"Вважаємо, що його дії становлять небезпеку не тільки для нього, а й для інших осіб", - наголосила прокурор.

Читайте також: Апеляційний суд почав дебати у справі Крисіна

У свою чергу прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський зазначив, що "саме під час (розгляду справи у суді першої інстанції - ред.) були встановлені і перевірені докази, що активного сприяння у Крисіна не було".

"Просимо скасувати вирок суду першої інстанції і призначити реальне покарання у вигляді 6 років позбавлення волі", - наголосив Донський.

Одна із представників потерпілих, адвокат Євгенія Закревська під час свого виступу заявила, що Крисін “вчиняє злочини з певною регулярністю”, і навіть після того, як йому винесли умовний термін у цій справі в суді першої інстанції.

Водночас адвокат Крисіна Ігор Василенко заявив, що будь-яких обтяжуючих обставин обвинувальний акт у цій справі не містить. За його словами, до того, як Крисіну винесли вирок у справі Веремія, він був несудимий, має двох дітей на утриманні.

"Я вважаю, що апеляційні скарги мають бути відхилені, а вирок - залишений у силі", - заявив адвокат.

Судове засідання у справі Юрія Крисіна / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Інший адвокат Крисіна Тетяна Гнатюк зазначила, що вирок Шевченківського суду є, на думку захисту, "законним і вмотивованим".

Сам Крисін у своєму останньому слові сказав тільки, що він "щиро кається".

"Я дійсно щиро каюся, вину повністю визнаю, прошу вирок Шевченківського суду залишити без змін", - додав Крисін.

Після цього суд пішов до нарадчої кімнати.

Як повідомлялося, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник 22 грудня 2017 року засудив Крисіна до 4 років умовно у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, яке сталось у ніч проти 19 лютого 2014 року поблизу Софійської площі в Києві.

Прокуратура подала апеляцію на рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-