СБУ вважає імітацію загибелі Бабченка повністю виправданою

СБУ вважає імітацію загибелі Бабченка повністю виправданою

Укрінформ
Служба безпеки України вважає, що незважаючи на негативні моменти, імітація нападу і поширення інформації про нібито загибель російського журналіста Аркадія Бабченка була повністю виправданою, оскільки вдалося зберегти йому життя і отримати відомості щодо можливих потенційних жертв.

Про це повідомляє СБУ на своїй сторінці у Facebook.

"Завдяки проведенню зазначеної негласної слідчої (розшукової) дії у встановлений законом спосіб удалося не допустити загибелі журналіста Бабченка, припинити злочин, повністю задокументувати злочинні дії організатора, отримати докази його зв’язку із замовником злочину та отримати відомості щодо можливих потенційних жертв проти яких готувалися і мали готуватися терористичні акти і вбивства. Тобто, ті негативні моменти, які були завдані публічним інтересам шляхом поширення інформації про нібито загибель Бабченка, повністю виправдані недопущенням доведення до кінця терористичного акту проти вказаного журналіста та попередженням можливих злочинів проти інших осіб", - сказано в повідомленні.

Читайте також: Підозрюваного в організації вбивства Бабченка відправили за грати

Також підкреслюється, що контроль за вчиненням злочину  у формі імітування обстановки злочину проводиться тоді, якщо в інший спосіб отримати відомості про злочин, що готується, та осіб до цього причетних, неможливо.

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого помешкання у Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах. Службою безпеки задокументовано, що для реалізації вбивства журналіста був завербований громадянин України Г., який отримав завдання знайти виконавця. Він запропонував своєму знайомому - колишньому учаснику АТО - за грошову винагороду у розмірі 30 тис. доларів здійснити вбивство Бабченка. Під час проведення спецоперації працівники спецслужби затримали у Києві організатора убивства журналіста.

Затриманому громадянину України Борису Герману 30 травня повідомлено про підозру в готуванні до організації вчинення терористичного акту, що мав спричинити загибель людини, тобто вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 КК України.

31 травня Шевченківський районний суд міста Києва обрав для Германа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без визначення розміру застави.

Підозрюваний у суді заявив, що співпрацює з контррозвідкою і "організовував" вбивиство, щоб взяти інформацію з російського джерела.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-