США відмовили у візі єдиному стипендіату Apple з України - ЗМІ

США відмовили у візі єдиному стипендіату Apple з України - ЗМІ

Укрінформ
Студент Харківського національного університету радіоелектроніки Олег Дрейман, єдиний з України, хто виграв участь у стипендіальній програмі Apple, не поїде на WWDC 2018 (США) через відмову в американській візі.

Про це повідомляє AIN.

"Цього року Дрейман отримав за свій проект Paperville стипендію від Apple, у рамках якої компанія надає талановитим студентам у галузі точних наук (STEM) квиток на свою конференцію для розробників WWDC, житло на час поїздки, а також безкоштовне членство в Програмі розробників Apple на рік. Apple видає не більш як 350 таких стипендій на рік. Харків'янин став єдиним стипендіатом з України цього року. Дрейман подавав документи на візу двічі та обидва рази отримав відмову через відсутність офіційного працевлаштування. Кожна спроба коштувала Дрейману близько 160 доларів і десять днів очікування. Він має намір подати документи втретє", - зазначається в повідомленні.

Як написав Олег у Twitter, "виграти стипендію WWDC було мрією. Це моє найбільше професійне досягнення на даний момент і величезна можливість. Але я не зможу її реалізувати, адже Сполучені Штати не хочуть бачити мене у себе протягом 10 днів. Ну що ж, я з цим змирюся".

Дрейман, за його словами, звернувся по допомогу до Apple після першої ж відмови, проте у компанії його проблему розв'язати не змогли. Замість цього Apple обмежилася стандартними відписками - спершу "ми вивчаємо вашу проблему", а у результаті "нам дуже шкода".

Як сказали кореспонденту Укрінформу на кафедрі програмної інженерії університету радіоелектроніки, 20-річний Дрейман займається розробкою на iOS і Swift: "На сьогодні він активно веде кілька проектів: безкоштовний додаток для жіночого Євро-2017 і блог про Swift/iOS, який сумарно зібрав більш як 40 000 переглядів".

Читайте також: Акції Apple сягнули рекордного рівня

 WWDC 2018 пройде з 4 по 8 червня у виставковому центрі McEnery в Сан-Хосе, Каліфорнія. На заході будуть вперше показані нові операційні системи Apple: iOS 12, macOS 10.14, watchOS 5 і tvOS 5, а також очікується ряд апаратних новинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-