Розенко: мінімальна зарплата в 4200 – це реально

Розенко: мінімальна зарплата в 4200 – це реально

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко вірить, що підняти цього року мінімальну зарплату до 4200 гривень реально.

Про це він заявив у коментарі журналістам перед початком Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформ.

"У законі про державний бюджет України чітко написано, що уряд має за підсумками першого кварталу визначитися щодо подальшого підвищення мінімальної заробітної плати до 4 200 грн. Ми чекаємо, в тому числі, системної доповіді Міністерства фінансів щодо фінансово-економічного стану держави і прогнозів на завершення цього року, але я переконаний, що ми зобов’язані зробити все, що у 2018 році реалізувати ініціативу щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень і встановити конкретний термін, коли це буде зроблено", - заявив Розенко.

На його переконаний, влада знайде можливості для підвищення мінімальної зарплати. “Але найголовніше - це зростання економіки подальше, створення робочих місць, і лише це дасть нам можливість це зробити”, - наголосив він.

Читайте також: Розенко запевняє, що субсидії монетизують попри спротив

Як повідомлялося, нещодавно Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в уряду наразі немає можливості для підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень.

Раніше передбачалося з другого кварталу підвищити мінімальну зарплату майже на 13% - із 3723 грн до 4200 грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-