Зубко розповів про створення нової інфраструктури первинної медицини

Зубко розповів про створення нової інфраструктури первинної медицини

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що інфраструктура первинної медицини України у жахливому стані і її неможливо відремонтувати. 

Про це він сказав під час брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Інфраструктура первинної медицини сьогодні знаходиться в жахливому стані. 82% ФАПів та амбулаторій без водопостачання, 75% - без водовідведення, тобто без санітарних умов. Говорити про те, що можна дообладнати або відремонтувати цю інфраструктуру, на жаль, це неможливо, тому потрібно йти крок за кроком, щоб створювати нову інфраструру, а в цій інфраструктурі має бути лікар наближений до людей»,- сказав Зубко. 

Він наголосив, що за підтримки Світового банку і канадського уряду ініціювали проект модернізації мережі первинної медицини, Міністерство охорони здоров'я погодив 16 областей для реалізації. 

«На прикладі нових проектів ми хочемо показати, який стандарт має бути для надання медичних послуг», - сказав віце-прем'єр. 

Читайте також: Зубко закликає малі міста правильно складати стратегію розвитку

Він наголосив, що йдеться в першу чергу про лікарів, які мають чітко знати протокол і процедури, які зможуть якісно надати консультацію і рекомендації пацієнту, забепечити, щоб жодна людина, яка звертається, не залишилася без уваги. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-