Майже 7 тисяч рятувальників переведені у посилений режим несення служби

Майже 7 тисяч рятувальників переведені у посилений режим несення служби

Укрінформ
Майже 7 тисяч рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій переведено на посилений режим несення служби.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Під час проведення в Україні заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення, з 9 години 9 травня до 9 години 10 травня, підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у службі, у цей період буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об'єктах із масовим перебуванням людей.

У ДСНС уточнили, що до 9 години ранку 10 травня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а у разі необхідності сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки. Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами поліції, Нацгвардії та регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних до проведення пам'ятних заходів.

Читайте також: У Дніпрі агенти російських спецслужб готували провокаційні телесюжети

У готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває й авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 та, залежно від погодних умов, вертоліт “Єврокоптер”, додали у службі.

Раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що 9 травня заплановано проведення майже 1,5 тисячі масових заходів, участь у яких візьмуть понад 355 тисяч осіб. На посилений режим несення служби переведені понад 27 тисяч правоохоронців, серед них понад 17 тисяч поліцейських, близько 3,5 тисячі військовослужбовців Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-