Вкрадене Межигір'я: ГПУ передала до суду справу Ставицького

Вкрадене Межигір'я: ГПУ передала до суду справу Ставицького

Укрінформ
Генпрокуратура завершила слідство відносно екс-голови правління НАК «Надра України» Едуарда Ставицького у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" і направила обвинувальний акт до суду. 

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Слідчими ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК «Надра України» Едуарда Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ «Танталіт». Вони підозрюються у заволодінні у змові з Януковичем  державним майном в особливо великому розмірі. Зокрема, об’єктами комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я» вартістю 540 млн грн та у легалізації цього майна, здобутого злочинним шляхом", - йдеться у повідомленні.

У ході розслідування установлено, що у 2007 співучасники злочину заволоділи цим майном через ухвалення нормативно-правових актів, які передбачали передачу об’єктів комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір’я» від Держуправління справами до статутного капіталу НАК «Надра України».

Читайте також: Суд ЄС відмовив члену “сім’ї” Януковича у знятті санкцій

У подальшому  були внесені  зміни до статуту НАК «Надра України», які, начебто, надавали можливість цій компанії самостійно приймати рішення щодо відчуження держмайна.

Зазначається, що 7 травня прокурор затвердив обвинувальний акт, який 8 травня направлений до суду для розгляду по суті. 

У відомстві нагадали, що відносно інших фігурантів даної справи - екс-президента Януковича і його сина Олександра, які переховуються від правоохоронців, у судах триває розгляд  клопотань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-