Ющенко - про автокефалію:  Це стосується 45 мільйонів людей

Ющенко - про автокефалію: Це стосується 45 мільйонів людей

Укрінформ
Питання надання автокефалії православній церкві в Україні зараз є актуальнішим, ніж, наприклад, 2 роки тому.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав Президент України Віктор Ющенко, повідомляє кореспондент агентства.

"Питання творення помісної національної церкви найближче до успішного рішення, ніж два роки тому, ніж 10 років тому. Ми розумніші, ми мудріші стали, у нас більше знання у цьому питанні. Змінилися геополітичні обставини. Чи могли 8 років тому уявити, що російська православна церква не приїде на Вселенський собор? А ми ж розуміємо, що за цим стоїть", - сказав Ющенко.

Він наголосив, що підтримує Президента України Петра Порошенка за те, що він поставив це питання у порядок денний, а Верховну Раду за те, що швидко відреагувала.

Ющенко зазначив, що навколо цього питання необхідно консолідуватися не тільки політикам, а всім без винятку. 

"Це велика національна справа. Давайте дивитися на горизонт, бо це стосується інтересів 45 мільйонів людей", - заявив третій Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня повідомив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави також офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Три президенти закликають українців об'єднатися навколо Єдиної церкви

Крім того, Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-