Клопотання адвоката Лусваргі про відвід суддів не задовольнили

Клопотання адвоката Лусваргі про відвід суддів не задовольнили

Оновлено
Укрінформ
Колегія суддів Павлоградського міськрайсуду Дніпропетровської області, яка слухає справу бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі, не задовольнила клопотання адвоката Валентина Рибіна про відвід складу суду.

Таке рішення оголосила головуюча суддя Наталія Самоткан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заявлений відвід зводиться до необгрунтованих припущень щодо неупередженості колегії суддів і не може бути підставою для відводу. Зважаючи на викладене, відвід усім суддям зі складу колегії є безпідставним, а тому колегія суддів вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання захисника", - заявила суддя.

Після цього адвокат Рибін заявив повторний відвід уже головуючій судді Наталії Самоткан. Суд знову пішов до нарадчої кімнати.

Раніше адвокат  Рибін на початку підготовчого судового засідання у понеділок   заявив відвід складу Павлоградського міськрайсуду. Своє клопотання він обгрунтовував наявністю підстав вважати суд упередженим. 

Як відомо, минулого тижня у ЗМІ з’явилася інформація про те, що колишній бойовик Лусваргі мешкає на території Свято-Покровського Голосіївського монастиря. 4 травня представники націоналістичних організацій затримали його і відвели до Служби безпеки.

Згодом СБУ поінформувала, що громадянин Бразилії Рафаель Маркус Лусваргі з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань на Донбасі. Він входив до так званого 1-го мотострілецького батальйону «Вікінг» терористичної організації «ДНР». Лусваргі був задіяний, зокрема, у боях під Дебальцевим та у районі Донецького аеропорту.

Щодо нього слідчими СБУ здійснювалося кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст.260 Кримінального кодексу України.

25 січня 2017 року Лусваргі був засуджений Печерським райсудом м. Києва до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Бразильського бойовика "ДНР" не було у списках на обмін – Грицак

Проте на етапі оскарження вироку Апеляційний суд взяв до уваги, що суд першої інстанції не мав права розглядати цю справу, оскільки була порушена територіальна підсудність. З цієї причини вирок Печерського райсуду був скасований.

Верховний суд у лютому поточного року постановив, що справу Лусваргі має розглядати Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

У грудні 2017 року Лугсваргі було замінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання терміном на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-