Супрун дала поради, як уберегтися від

Супрун дала поради, як уберегтися від "зайвого" сонця

Укрінформ
Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун радить українцям користуватися сонцезахисними  кремами для зниження ризику раку шкіри.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook 

“Не забувайте, що сонце корисне для нас лише в розумних межах. Ультрафіолетове випромінювання та спека можуть бути шкідливими для здоров’я. Надмірне перебування на сонці є одним з факторів ризику розвитку раку шкіри”, - підкреслила Супрун.

При цьому вона зазначила, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько трьох мільйонів випадків раку шкіри діагностується щороку по всьому світу.

Тому Супрун закликає обов’язково наносити сонцезахисний крем щоразу перед виходом на вулицю. 

“Фонд раку шкіри рекомендує кожному, незалежно від кольору шкіри, використовувати сонцезахисний крем не тільки в період спеки, але й протягом всього року. За рекомендаціями Американської академії дерматології, користуйтеся сонцезахисним засобом з SPF (Sun Protector Factor) не менше 30. Це може бути крем, гель, спрей тощо. Наносити його краще за 30 хвилин до виходу на сонце”, - додала вона.

Читайте також: Супрун розповіла, як діяти у випадку шахрайства з медичними деклараціями

Також глава МОЗ нагадала основні правила захисту під час спеки: перебувати якомога менше на сонці, особливо в найбільшу спеку (з 11 до 16 години); бути обережними із засмагою, оскільки вона насправді є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається “захиститись”; носити капелюх, одяг з довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів; пити більше води.

Крім того, Супрун рекомендує уникати відвідування соляріїв, оскільки додаткове ультрафіолетове випромінювання може підвищувати ризики раку шкіри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-