В Україні поширюється кір: за останній тиждень захворіли 1070 людей

В Україні поширюється кір: за останній тиждень захворіли 1070 людей

Укрінформ
МОЗ планує провести посилену вакцинацію від кору для усіх вікових груп дітей, а також вивчає можливість імунізувати за епідемічними показниками дорослих у зв'язку із зростанням захворюваності на кір.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за 16-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1070 людей: 507 дорослих і 563 дитини. Це найбільша кількість нових випадків захворювання, зафіксованих за тиждень з початку спалаху кору з 2017 року. 20 квітня оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні ухвалив рішення про розширення заходів посиленої імунізації на усі групи дітей віком до 18 років (раніше заходи посиленої імунізації поширювались тільки на дітей до 9 років). Також Міністерство охорони здоров'я вивчає можливість проведення імунізації дорослих за епідемічними показниками з використанням вакцин, закуплених на національному рівні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стрімке зростання кількості захворювань за останній тиждень пов'язане з груповими спалахами у Волинській, Львівській, Закарпатській, Чернігівській та Київській областях, а також зростанням кількості дорослих, які захворіли на кір.

Усього з початку 2018 року на кір захворіли 11720 людей - 4564 дорослих і 7156 дітей. З початку року від ускладнень кору померло восьмеро людей: шестеро дітей і двоє дорослих.

Читайте також: На Закарпатті зареєстрували 111 випадків кору

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1985), Закарпатській (1893), Одеській (1327), Львівській (1293) та Чернівецькій (983) областях. За останній тиждень значно зросла кількість зареєстрованих випадків у Вінницькій, Волинській, Кіровоградській, Львівській, Харківській, Київській областях та м. Києві.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня до України було доставлено 800 тисяч доз вакцини КПК (кір, паротит, краснуха), закуплених ЮНІСЕФ для України у рамках міжнародних закупівель за державний кошт. Наразі залишки вакцини КПК в регіонах, за даними МОЗ, становлять 255 тис. доз. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-