Захист проситиме суд відпустити Бубенчика на поруки

Захист проситиме суд відпустити Бубенчика на поруки

Укрінформ
Адвокати активіста Майдану Івана Бубенчика проситимуть відпустити підзахисного на поруки, якщо суд визначить вручену підозру правомірною і вирішить обрати запобіжний захід.

Про це заявив адвокат Ігор Коржук по завершенню судового засідання 24 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми просимо повністю відмовити у задоволенні будь-якого заходу забезпечення, оскільки він (Бубенчик - ред.) в тому числі не є підозрюваним. Ми про поруки говоримо лише в контексті, якщо слідчий суддя таки дійде висновку, що підозра є обгрунтованою відносно мого клієнта, що можна обирати запобіжні заходи, тоді ми будемо просити розглядати такий захід як порука, але як виключення", - зазначив він.

Читайте також: Суд переніс обрання запобіжного заходу Бубенчику

Як повідомлялося, у вівторок, 24 квітня, суд переніс розгляд про обрання запобіжного заходу активісту Бубенчику на 27 квітня.

Таке рішення суддя ухвалив з огляду на те, що до судового процесу бажають долучитись ще двоє нових адвокатів Бубенчика. Таким чином, наразі інтереси активіста у суді представлятимуть четверо захисників.

Правоохоронці 3 квітня затримали активіста Майдану Івана Бубенчика. Прокуратура вручила йому підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Водночас пізніше ГПУ змінила Бубенчику підозру - тепер замість убивства двох осіб його підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю.

Прокуратура просить про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Водночас ряд депутатів заявили про готовність взяти Бубенчика на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-